Левски сгази Берое с 4:0 насред Стара Загора! Феновете на заралии си тръгнаха по-рано от стадиона

R1W3993-e1525017151299-1280x952

Левски разпиля с 4:0 Берое и се върна на третото място в Първа лига. „Сините“ реализираха по две попадения във всяко от полувремената, като тези на Давид Яблонски и Жорди Гомес бяха изключително красиви. Игралият за първи път от почти 8 месеца Антони Белмонт пък се отчете с асистенция за попадението на Паулиньо. Роман Прохазка пък отбеляза 22-ия си гол с екипа на „сините“.

Берое започна изключително напористо мача и оказа сериозен домакински натиск. Аймен Белаид спря пробив на Бригидо в първата минута, а в 5-ата Мартин Райнов имаше претенции за дузпа след съприкосновение с тунизиеца и Жорди Гомес. Реферът Валентин Железов прецени, че няма достатъчно основания за наказателен удар, въпреки че Белаид препъна капитана на заралии. В 7-та минута заучено положение след корнер доведе до смут в „синята“ отбрана и играч в зелено с глава отклони към вратата. Божидар Митрев обаче внимаваше и току пред голлинията изби с две ръце, а на притичалият за добавка Иван Бандаловски бе вдигната засада.

Левски постепенно влезе в мача и около 15-ата минута мачът стана доста равностоен. „Сините“ обаче не успяваха да стигнат до удар към Георги Аргилашки. Стражът на Берое показа, че внимава в 21-та минута, когато Гомес изпълни ъглов удар директно към вратата. Аргилашки боксира далеч от голлинията, а след това топката бе изчистена в тъч. След неговото изпълнение Бандаловски изчисти точно на крака на Давид Яблонски, който с безпощаден изстрел от границата на наказателното поле прати топката неспасяемое в горния десен ъгъл на вратата – 1:0 за Левски и девети гол за централния бранител от началото на сезона.

„Сините“ имаха инициативата в следващите няколко минути, докато заралии имаха нужда от време да се окопитят след допуснатото попадение. Боби Цонев пребори Прохазка на десния фланг в 31-та минута и подаде за Еуженио в наказателното поле. Португалецът си нагласи топката и с мек, фалцов удар я прати на половин метър встрани от целта. „Сините“ отговориха с комбинация между Буш и Обертан, която французинът завърши със силен удар към далечния ъгъл на вратата. Аргилашки не помръдна, но и топката прелетя покрай гредата.

В последните минути на полувремето играта се поуспокои и вторият гол за Левски дойде от нищото. Жорди Гомес получи на 25 метра фронтално от вратата, нагласи си необезпокоявано топката на левия крак и с бомбен изстрел, при който топката се удари и в напречната греда, направи 2:0 за „сините“.
За началото на второто полувреме в игра за Берое се появиха Мартин Камбуров и Антон Карачанаков вместо Рубен Бригидо и Марко Адамович. Карачанаков заигра на фланга, а Боби Цонев освободи върха на нападението за голмайстор №2 в историята на елита на България.

„Сините“ бяха по-опасни в началните минути на частта и Аргилашки и отбраната бяха поставени под натиск. В 55-та минута Буш засече подаване от пряк свободен удар, но от вратарското поле прати над гредата. Kaмен Хаджиев пък с решителна намеса спря Обертан да стреля от непосредствена близост след двойно подаване с Белаид. В 61-та минута Нашименто добре задържа пред наказателното поле и пусна за Панайотов, който стреля без забавяне, но в обсега на Аргилашки. 5 минути по-късно Райнов отправи силен изстрел от дистанция, но Митрев внимаваше и с една ръка изби влизащата под гредата топка.

В 77-та минута Берое изпусна най-добрият си шанс за гол в мача. Карачанаков овладя в наказателното поле и от 7-8 метра фронтално срещу вратата стреля право в тялото на Митрев. Капитанът на Левски изби на пътя на Охене, който веднага опита добавка, но вратарят реагира и с крак отново спаси. Toчно преди тази ситуация за първи от 12 септември миналата година в игра за „сините“ се появи Антони Белмонт. Французинът замени Филипе Нашименто.

В 85-та минута удар на Обертан бе блокиран от защитник, но топката се върна Прохазка. Защитниците проспаха положението и словакът получи достатъчно време да помисли хубаво дали да стреля или и да подава. В крайна сметка избра мощен изстрел в близкия ъгъл, с който преодоля Аргилашки и оформи класическото 3:0. Минута преди края Белмонт изведе перфектно Паулиньо, който с диагонален удар направи резултата 4:0. В продължението французинът също можеше да се запише сред голмайсторите, но бе спрян от Аргилашки.

Левски вече има 57 точки, с две повече от Берое, и измести заралии от третото място. Момчетата на Александър Томаш трябва да ги боли не само от тежката загуба, но и от факта, че феновете им започнаха да напускат местата си цели 10 минути преди края на мача.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.