Светлин Керемедчиев на полуфинал в Хърватска, Танева и Цонева ще играят финал на двойки в Турция

Керемедчиев

Светлин Керемедчиев ТК „Железничар 1996“, гр.Пловдив се класира на полуфинал на сингъл на турнира до 14 год. в Загреб (Хърватска). Надпреварата е от втора категория на Тенис Европа.
Поставеният под №2 Керемедчиев победи с 6:4, 6:7(1), 6:1 Маи Премзъл от Словения. В спор за място на финала Светлин ще играе срещу №3 в схемата Лука Миктут от Хърватия.

В турнира на двойки поставените под №1 Керемедчиев и Мили Полиак от Хърватия спечелиха второ място. Във финалната среща те се отказаха при резултат 2:6, 1:5 срещу вторите в схемата Лука Йованович от Сърбия и Ноа Вукадин от Хърватия.
Мария Танева ТК „Августа Траяна“, гр.Стара Загора и Михаела Цонева ТК „Кристи“, гр.Дряново се класираха на финал на двойки в Адана (Турция). Надпреварата за юноши и девойки до 14 год. е от престижната втора категория на Тенис Европа.

На полуфиналите Танева и Цонева победиха с 6:3, 6:2 представителките на домакините Кирпанли и Гонлусен. В спор за титлата българките ще играят срещу първите поставени Ерма Арли от Турция и Фатма Идризович от Сърбия.

В турнира на двойки при юношите Адрияно Дженев ТК „Хасково 2015“ и Димитър Пенчев ТК „Кристи“, гр.Дряново останаха на крачка от финала. Българите отстъпиха драматично с 6:1, 2:6, 5-10 на вторите в схемата Гюл и Сойлер от Турция.

За съжаление българското участие на сингъл в Адана приключи на четвъртфиналите.
При юношите поставеният под №5 Адрияно Дженев отстъпи с 3:6, 3:6 на №1 в схемата Баран Сойлер от Турция.
При девойките шестата поставена Михаела Цонева ТК „Кристи“, гр.Дряново загуби с 3:6, 6:7(0) от №2 в схемата Мелиса Сенли от Турция.

Алекс Ганчев ТК „Железничар 1996“, гр.Пловдив спечели второ място на двойки на турнира до 16 год. в Ларнака (Кипър) от втора категория на Тенис Европа. Във финалната среща поставените под №1 Ганчев и Хотиадес от Кипър загубиха с 5:7, 4:6 от Петрусенко и Трайнаускас от Литва.

BGTENNIS.BG

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории