Само в 7DniSofia.bg

Бойко Борисов: Полагаме всички усилия, които са необходими от страна на държавата, и ще бъде направено всичко в защита на Желяз Андреев!

Бойко Борисов (7)

Полагаме всички усилия, които са необходими от страна на държавата, и ще бъде направено всичко в защита на Желяз Андреев и останалите българи, заяви премиерът Бойко Борисов след среща с младите хора. 29-годишният мъж от Добрич и още петима наши млади сънародници бяха обвинени от американските власти, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия, предаде дир.бг.

Те са работили в колцентър в София, през който са продавани части за самолети на сирийските авиолинии, без да знаят за забраната. САЩ обаче искат да им бъде предаден само Желяз.

В разговора с премиера участваха още главният прокурор Сотир Цацаров, който още вчера заяви, че няма предпоставки Желяз да бъде екстрадиран, както и правосъдният министър Цецка Цачева.

„Все пак тече съдебен процес. Вярвам в американското и българското законодателство. Така че техните близки могат да спят спокойно в следващите 60 дни“, каза още Борисов, цитиран от „24 часа“.

Самият Желяз Андреев пък заяви:

„Искаме да благодарим за срещата. Определено сме по-спокойни след събитията, които се случват през последните 24 часа. Вярваме, че този случай ще бъде изчистен скоро и ще възтържествува истината и справедливостта“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.