Горещо! Делян Добрев потуши напрежението между ГЕРБ и „Патриотите“ за…

Герб (3)

Конкретната причина за напрежението вчера в пленарната зала между управляващите беше един текст на Обединени патриоти за КЕВР, според който комисията ще може да се произнася преди сделка, подобна на тази на ЧЕЗ. Текстът не беше съвършен, затова ние го заменихме с друг, но патриотите си искаха своя. Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия в парламента Делян Добрев на въпрос за промените в закона, разширяващи правомощията на КЕВР.

По думите му според този спорен текст на Обединени патриоти КЕВР ще може да се произнася дали да има сделка, или не.

„Колегите от Обединени патриоти явно са чувствителни на тази тема и аз затова дадох предложение да отложим дебата и най-вероятно днес ще обсъдим текста и ние ще го приемем, за да няма напрежение“, добави той.

„Според мен тази промяна няма да влияе върху сделката за ЧЕЗ, защото там ние вече имаме договор и единственото условие сделката да се е осъществи, е изплащането на парите“, обясни Добрев.

„За да няма напрежение, ние днес ще говорим в парламентарната група на ГЕРБ да приемем този текст, въпреки че той не е съвършен“, повтори депутатът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.