4 гола, 2 червени картона и зрелище между Левски и ЦСКА

untitled

ЦСКА и Левски завършиха 2:2 в зрелищно дерби, играно пред 12 000 зрители на националния стадион „Васил Левски“. „Червените“ поведиха с 2:0 още до 8-та минута, но за 13 минути в началото на второто „сините“ стигнаха до равенството, а пропуснаха и по-чистите положения до края на мача за трети гол. Двата тима завършиха в намален състав след червени картони на Жеферсон и Серджиу Буш 10 минути преди последния съдийски сигнал. Давид Яблонски пък на два пъти бе пожален от главния съдия Стефан Апостолов, който му спести втори жълти картони.

Левски можеше да нанесе много ранен удар, но Паулиньо не засече точно в 40-та секунда, а след него с топката се размина Антонио Вутов, който бе и в засада. В 6-та минута ЦСКА поведе, след като Каранга се измъкна зад защитата на „сините“ и чукна кълбото покрай Божидар Митрев, който го фаулира – дузпа! Потърпевшият я реализира хладнокръвно, въпреки че съперници имаха претенции, че наказателният удар не е изпълнен според правилата. Милош Цветкович получи жълт картон за протестите си.

Докато страстите още не се бяха охладили, „червените“ реализираха и втори гол. Енрике Рафаел получи на лявото крило и тръгна навътре, като залъга Цветкович и Яблонски с едно движение преди да прати топката в близкия ъгъл на Митрев. Кълбото се чукна и в гредата преди да влезе в мрежата за 2:0 в 8-та минута.

Левски опита да отговори с пробиви на Паулиньо и Габриел Обертан, но и двамата бяха спрени. „Червените“ абсолютно доминираха и бяха обсадили наказателното поле на „сините“, които бяха принудени да играят в глуха защита. Давид Яблонски, който бе официално предупреден в 20-та минута, бе пожален от рефера Стефан Апостолов за нарушение в центъра на терена срещу Kaранга, което трябваше да му донесе втори жълт картон. Съдията от Симитли обаче реши да не вкарва допълнително напрежение в мача след само 27 минути игра.

В 32-та минута Митрев изби с една ръка центриране от корнер, а топката падна на крака на Тиаго, който без забавяне стреля от въздуха от 25 метра. Стражът на Левски обаче се разтегна и изби на 10 метра от вратата. В 39-та Левски извади страхотен късмет. Странично хвърляне зад центъра бе продължено с глава от Енрике и това изненада централните бранители в синьо, които изпуснаха Каранга и бразилецът изскочи сам срещу Митрев. „Червеният“ №9 чукна покрай излезлият да го пресреща вратар, но топката мина и на сантиметри от целта.

Левски направи най-добрата си атака в продължението на полувремето, но Серджиу Буш и Паулиньо си попречиха и никой от двамата не успя да засече центрирането на Цветкович.

На почивката Делио Роси извади Антонио Вутов и вкара допълнителен човек в центъра на терена – Роман Прохазка, който заигра в трио с Хали Тиам и Нашименто. Минута след подновяването на играта Иван Горанов проби през средната зона и пусна към Цветкович надясно. Сърбинът центрира перфектно за продължилия бяга си бранител и той с глава от 7-8 метра прониза Черниаускас за 1:2.

„Червените“ отговориха с мощен удар на Тиаго над гредата, а от другата страна Стойчо Атанасов последователно спря Паулиньо и Прохазка пред наказателното поле. В 57-та минута Нашименто сбърка в собствената си половина и Енрике нахлу в пеналта, но двама в синьо го затвориха преди да подаде пред вратата. Рубен Пинто овладя пред двама бранители и стреля от въздуха, но неточно.

В 61-та минута Чорбаджийски опита да пресече дълго подаване към Буш, но вместо това продължи към нападателя, който овладя на аутлинията и през Бодуров върна за Паулиньо, който от 6-7 метра направи 2:2.

ЦСКА можеше да поведе отново само 120 секунди по-късно. Каранга овладя между двама в наказателното поле и пусна за Енрике, който стреля в близкия ъгъл, но топката се оплете от външната страна на мрежата. Бразилският голмайстор сам пропусна да реализира от близка дистанция по-малко от минута по-късно. Той се измъкна от персоналния си пазач при статично положение и засече от въздуха, но прекалено леко и в обсега на Митрев.

В 69-та минута Яблонски бе оставен непокрит и с глава засече силно центриране от корнер, но над вратата. Кристиян Малинов пък получи контузия в хълбока и бе изнесен на носилка, а мястото му в 71-та минута зае Раул Лое. Само пет минути по-късно и Енрике бе заменен принудително, след като получи схващане. На негово място се появи Александър Георгиев.

В 76-та минута Горанов попречи на Божидар Митрев да улови топката и тя падна в краката на Манолев на границата на наказателното поле. Техен съотборник обаче поправи бързо грешката и до опасност не се стигна.

В 81-та минута Тиаго центрира фалцово от пряк свободен удар, Бодуров продължи с глава и Каранга изпревари Митрев, за да бутне топката в мрежата. Страничният рефер Веселин Мишев обаче правилно маркира засада на нападателя, който бе на половин метър зад последния защитник в синьо.

Веднага след тази ситуация се стигна до разправия между Серджиу Буш и Жеферсон. Бразилския защитник изрита грубо румънеца, а нападателят реагира остро и бутна съперника си на тревата. След консултация с помощника си край тъчлинията съдията Стефан Апостолов изгони и двамата играчи с директни червени картони. От пряк свободния удар Прохазка центрира опасно, но трима в синьо се разминаха пред Черниаускас.

В 87-та минута Бодуров не изчисти добре и топката се върна в Цветкович, който веднага прати към Обертан. Французинът обаче не успя да нанесе точен удар на по-малко от 10 метра от вратата и изрита топката високо над вратата. В последната секунда на редовното време Паулиньо проби до аутлинията и пусна във вратарското поле, но там нямаше кой да засече във вратата. В продължението бразилеца бе изведен сам в наказателното поле, но Стойчо Атанасов се ориентира навреме и изби точно преди футболиста на Левски да стреля към вратата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории