Само в 7DniSofia.bg

Григор Димитров откри клей сезона с победа

Григор Димитров

Григор Димитров стартира с победа сезона на клей. Най-добрият български тенисист Григор Димитров стигна до обрат срещу №82 в света Пиер-Юг Ербер от Франция след 3:6, 6:2, 6:4.

Първата ни ракета изигра слаб първи сет в му първата официална среща на червено за 2018година. Все пак Гришо успя да намери печелившия си тенис след това и напълно промени ситуацията на корта.

В трети кръг Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Филип Колшрайбер и миналогодишния финалист в турнира Алберт Рамос-Виньолас.

Още в третия гейм на първия сет Димитров допусна пробив. При 3:5 Григор изигра нов слаб гейм и след няколко грешки предаде сета на Ербер.
При 2:2 във втората част българинът се добра до две последователни точки за пробив и успя още от първия шанс да реализира първия си пробив в мача. Гришо се успокои и разигра, което му позволи в седмия гейм да стигне до нов пробив, а минути по-късно с гейм на 0 резултатът в сетовете беше изравнен.

При 2:2 в третия сет Григор стигна до пробив за 3:2.Сервирайки за затвърждаване, Димитров допусна рибрейк за 3:3. Гришо стигна до нови две точки за пробив още в следващия гейм и от втората успя да постигне. Този път пробивът беше затвърден сравнително лесно, а малко по-късно с гейм на нула мачът отиде на сметката на българина.

BGTENNIS.BG

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории