Нов мощен протест ще разтърси столицата – бизнесът и граждани въстават срещу реорганизацията на „Спаси София“

payimage-627009

Бизнесът излиза на голям протест срещу реорганизацията на движението, в който се планира да участват недоволни граждани от столичния център, ресторантьори, магазинери и шофьори на таксита.

По думите на председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов браншът не е доволен от смененото движение. „Проблемът е, че този проект не е обсъден с бизнеса, не е обсъден с гражданите. „Спаси София“ действа както беше в опозиция – налага своето мнение и приемат, че каквото те кажат е правилно“, заяви той в интервю за Actualno.

„Имаме в момента големи велоалеи, не беше нужно това да се прави.

Трябва да има велоалея и регулация на движението, но се сяда и се обсъжда. В момента наблюдаваме тапа. СОС днес имаше брифинг и пак излязоха само „Спаси София“, нямаше го кмета Терзиев. Трябва да има повече места за паркиране, за да може хората да идват в центъра. Разбирам хората с тротинетки, но те не са таргет на магазините и на заведенията“, заяви Алибегов и добави, че имало недоволство от магазинери и от „всички, които правят бизнес в центъра“. „Вътрешността на центъра е опасана със служебни абонаменти“, заяви Алибегов и подчерта, че се чакат големи протести в четвъртък

„Не е политически, всяко нещо без обсъждане не става, да слушат хората, които инвестират и правят бизнес. После да се направи симбиоза и да се направи нещо за хората“.

Припомняме, че председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика две извънредни заседания на СОС на 23 май.

Първото ще е от 10 часа и на него ще се обсъжда спирането на Симеоновския лифт. Второто – от 12 часа ще се занимава с промените в движението по Патриарха и Витошка.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории