Прохазка все по-близо до раздяла с Левски. Португалци отмъкват французина

5-Ботев-Пд-Левски-320x320

Вторият капитан на Левски Роман Прохазка може да продължи кариерата си в Португалия. „Меридиан Мач“ твърди, че Маритимо и Рио Аве дебнат аса на „сините“, като са наясно, че без пари могат да се сдобият с работоспособен и качествен футболист. Както е известно, договорът на словака изтича през юни, а до момента той все още не се е разбрал с Левски за неговото продължаване. Причината е, че условията, които от „Герена“ му предлагат не го задоволяват. Рио Аве и Маритимо се борят за участие в евротурнирите и желаят подсилване на своите състави.

Прохазка дойде при „сините“ през 2012 г., след като ги впечатли с представянето си с екипа на Спартак Търнава. В първия си сезон записа 30 мача във всички турнири, след което бе върнат за още една компания на словашкия си клуб. През 2014 г. той се върна в Левски и до момента е твърд титуляр. Той има 131 мача и 22 попадения в първенството.

Ходът на Делио Роси за последното дерби с ЦСКА да го остави извън титулярния състав, обаче явно показва, че за напред той може да не е титуляр в най-важните мачове, което пък само по себе си означава, че словакът няма да остане след края на настоящия сезон.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.