Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Проговори друг от издирваните българи от властите в САЩ за търговия със Сирия: Не съм направил нищо нередно!

Искрен Георгиев

Не съм направил нищо нередно. Повикаха ни на разпит, явихме се доброволно.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Искрен Георгиев, който също като Желяз Андреев се оказа, че е издирван от властите в САЩ за нарушаване на ембаргото срещу Сирия.

Работех във фирмата от самото начало, от 2010 г., когато отвори врати в София. Длъжността ми беше специалист продажби. Фирмата беше регистрирана и ние бяхме изцяло ангажирани с българския клон. Нашата работа беше да осъществяваме връзка с клиенти. В един период фирмата стигна до 100 човека, от които 40-50 бяха в отдел продажби. През нас минаваха изключително много поръчки. Всичко ставаше под изключително голям стрес. Шефовете ни поставяха нормативи за максимално голям обем приходи за фирмите, заяви Георгиев.

Той благодари на хората, които подкрепят Желяз Андреев и на органите на МВР. Отношението, което имаше към нас се различаваше от това, което видяхме към Желяз. Благодарен съм на хората, на медиите и вярвам в българското правосъдие, каза младият мъж.

Той уточни, че никой от шефовете във фирмата не го е търсил, след като е станало ясно за проблема с американското правосъдие.

Надявам се, че всичко ще се оправи. Призовавам държавата и българските граждани да отстояват правото на справедливост на всеки един наш сънародник, заяви Искрен Георгиев.

Вярвам, че справедливостта ще възтържествува и държавата ще защити гражданите си, каза съпругата на Искрен – Мария. Тя уточни, че младото семейство има дете на година и осем месеца.

Разчитам на правото. Нашите институции си свършиха работата, заяви адвокат на Искрен Георгиев.