Нови шокиращи разкрития! Петима помагали на Пелов и Колев да избягат от затвора!

владимир пелов

Бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от софийския затвор, което е достойно за филмов сценарий, продължава да е тема №1. И докато хората се чудят имали ли са двамата пандизчии помагачи, то за разследващите това определено е така.

 Разследващи разказват пред „Телеграф“, че са постъпили оперативни данни, според които бегълците са били подпомогнати от най-мако петима дуиш. Единият отговарял за финансите, тъй като Пелов и Колев не разполагали с пари в брой в зандана.

Други двама се грижели за осигуряването на автомобил и квартира на бегълците. „Предполагаме, че става въпрос за изоставена къща или постройка“, споделят ченгета. По думите им още двама души се предполага, че са ангажирани с това да им носят храна и провизии в скривалището.

Преди бягството Колев е белил картофи и лук в кухнята, а Пелов е въртял чук и работил на струг в металния цех. Информацията идва от заместник-министъра на правосъдието Николай Проданов. Кръвожадният Пелов бил наказан само веднъж, а Колев – многократно. Наказанието на първия било 14 дни в изолатора през 2016 г. Последното наказание на Колев е от май миналата година. Той положил извънредно 7-часово дежурство по поддържането на чистотата и хигиената в затвора.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.