Славия без трима основни играчи срещу Черноморе! Моряците пък ще гонят първа победа над „белите“ от 3 години насам

Славия Берое (31)

Черно море ще гони днес срещу Славия първа победа в София от близо 3 години насам. За последно моряците си тръгнаха с 3 точки от столицата именно след мач с белите в началото на сезон 2015/16. На 2 август 2015 г. победиха с 1:0 след попадение на Вилян Бижев. Оттогава насам варненци изиграха 12 мача в София, в които само три пъти се добраха до равенството. По един път срещу Славия, Левски и ЦСКА.

Прави впечатление, че Черно море бележи трудно в столицата – по веднъж на всеки два мача. В споменатите 12 срещи има на сметката си 6 гола, като повече от един път вкара само в безсмисления мач с Левски на 31.05.2017 г., завършил 2:2. Надеждите на варненци са, че победата над Пирин в миналия кръг, сложила край на много лоша серия, е освободила напрежението, струпало се върху футболистите от негативните резултати.

В сравнение с мача с орлетата треньорът Илиан Илиев направи само една промяна в групата, като мястото на резервния вратар Иван Дичевски беше заето от Иван Дюлгеров. Гостуването на Славия пропускат контузените Мариян Огнянов и Аристот Н’Донгала, а по треньорско решение във Варна беше оставен и Александър Цветков, чието наказание от един мач изтече.
„Надявам се след тази победа над Пирин малко да сме се успокоили и да заиграем по-добре. Беше време тази прокоба да падне. Така и футболистите ще могат да излязат по-освободени в останалите мачове. Ние в атакуващ план имаме доста варианти, докато дефанзивните ни хора са по-малко и трябва да работим повече там“, каза наставникът на моряците Илиан Илиев.

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич няма да може да разчита на трима от опитните си футболисти за днешното домакинство на Черно море. То е второ поредно за белите в плейофна група А на втората осмица. В предишния кръг столичани не успяха да бият Витоша Бистрица – 0:0. Аут за днешния сблъсък с варненци са вратарят Георги Петков, който продължава да лекува травма в рамото, Момчил Цветанов, контузил се наскоро, и Сашо Александров, който също не е напълно възстановен.

„Момчетата трябва да покажат характер и желание за победа. Не се ли раздадем на сто процента, няма как да спечелим. Труден двубой. Надявам се този път късметът да е с нас. Срещу Витоша владеехме инициативата, но не успяхме да вкараме. Нямаме право да подценяваме съперника. Пирин ни дебне. Не трябва да се отпускаме нито за миг“, сподели пред „Тема Спорт“ сръбският наставник на Славия Златомир Загорчич. За пореден път извън групата се очаква да останат двамата чужденци – Омар Абуд и Мба.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории