Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Какво се случи с делото срещу бившия шеф на Фонда за лечение с деца Павел Александров?

Павел Александров

И специализираният наказателен съд прекрати делото срещу бившия шеф на Фонда за лечение на деца Павел Александров и го върна на прокуратурата за поправяне на обвинителния акт. Определението не е окончателно и подлежи на протест или обжалване.

Според съда има неясноти и противоречия в обвинителния акт, като отбеляза три съществени отстраними процесуални нарушения. Освен тях според съдебният състав има и други пропуски в обвинението, които биха затруднили делото, ако не бъдат отстранени.

По делото обвиняеми заедно с Александров са още три служителки на фонда. В средата на февруари Апелативният съд – София, върна делото на прокуратурата с аргумент, че обвинението срещу Александров е толкова неясно, че дори самият той не може да го разбере. Освен това магистратите разкритикуваха лексикалната и граматичната издържаност на обвинителния акт. С определението апелативните съдии потвърдиха изводите на колегите си от по-долната съдебна инстанция, която през август 2017 г. върна обвинителния акт на прокуратурата заради съществени нарушения.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории