Лидерката на червените – видна градинарка! Корнелия Нинова засади доматите…(СНИМКА)

Корнелия Нинова (7)

По традиция всяка година в края на март Корнелия Нинова пътува до родната Мизия, за да се погрижи за разсада си. Лидерката на червените е видна градинарка и любителка на екологичните храни, а нейната най-голяма гордост са доматите.

Макар да няма възможност лично да ги полива, почиства, тори и прекопава през целия сезон, нейната свекърва я замествала подобаващо и обгрижвала стриктно растенията. Накрая обаче снаха ѝ обирала овациите, а тя се радвала, че Корнелия и мъжът ѝ Митко си вземали по няколко кофи домати за София. На „Позитано“ 20 знаели за хобито на шефката си и отсега започвали да се майтапят с нея, че щом растенията вържели, трябвало да ги почерпи.

Препоръчвали ѝ да взема пример от Мая Манолова, която всяка година носи в парламента и черпи народните представители с по няколко препълнени щайги с кюстендилски череши. Нинова също дала думата си да гости парламентарната група на БСП през идното лято с розови домати, домашно сирене и селски хляб – нейните любими храни от детството, които хапвала в каруцата на баба си на път за полето.

Източник и снимка: „Ретро“