България се опитва да играе меко с Русия! Напрежението между Изтока и Запада минава на ново стъпало, отсече социологът Първан Симеонов!

Първан Симеонов

България се опитва да играе меко с Русия. Това коментира в сутрешния блок на Bulgaria on air социологът Първан Симеонов.

„Ние сме онези, които имат правото да държим каналите отворени“, посочи експертът.

По думите на специалиста случаят с отравянето на Скрипал показва, че не просто напрежението между Изтока и Запада расте, но и минава на ново стъпало.

Според него срещата с между лидерите на ЕС и Турция, която се проведе във Варна, е хубава с факта, че се състоя.

„Взаимоизгодни са такива срещи за Запада. Тази среща е хубава и за Турция, защото те имат търговски връзки с ЕС“, посочи Първан Симеонов.

Политическият ПР Арман Бабикян смята, че диалог с Турция има и той продължава.

„Хората, които имат абсолютно противоположни интереси, не се срещат“, смята експертът.

Според него след събитието се потвърди фактът, че двете страни са склонни да си говорят. „Целта е точно това да се превърне в рутина. Все пак наистина е по-добре да си говорят двете страни“, смята политическият ПР.

Успех е, че каналът за комуникация и отворен, а БСП много добре знаят, че не може да искат стенограма от срещата по този начин.

Експертите се обединиха около идеята, че ако има нещо хубаво за премиера Бойко Борисов, то е че скандалите не му се лепят.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.