Примата Александрина Пендачанска с интимни разкрития! Певицата хвърли всички в шок: Аз съм част от едно провалено поколение!

александрина пендачанска

Александрина Пендачанска отбелязва 30 години на сцена. Прочутата оперна певица говори за живота си, за първата си сериозна поява на сцената, за музиката и за българската публика, както и за това защо смята, че е част от едно провалено поколение пред сутрешния блок на Нова телевизия.

 „Първият ми спомен от истинската ми поява на голяма сцена бе когато бях на 17 години – спомня си Пендачанска. – Тогава бях толкова притеснена, че основното, което си спомням е, че много здраво държах роклята си“.

Александрина Пендачанска се върна и в детството си, разказвайки кога за първи път майка й – Валеири Попова, я е чула да пее и как е реагирала.

„Повиках я в стаята ми и я помолих да изслуша един запис – разказа историята Пендачанска. – Пуснах й как пея „Аида“. Тя се изненада, защото явно очакваше, че ще й пусна как свиря нещо. Разплака се. Но при мен бе ясно, че в един момент ще пропея. Бе въпрос на време. Това е в кръвта ми“.

Александрина Пендачанска признава, че винаги се вълнува, когато излиза на сцена, като и сега, около отбелязването на 30-години на сцената има такова вълнение.

Певицата е категорична, че българинът продължава да цени музиката и оперната публика наистина е жива.

„Има сериозен интерес у нас и той не намалява – коментира Пендачанска. – Не е случайно всичко, което прави професор Карталов. Че залите са пълни. Ето, заради интереса добавихме и трето представление на „Тоска“. Българинът наистина разбира оперната музика и я цени“.

Александрина Пендачанска говори и за това, защо смята, че е част от едно провалено поколение.

„През 1989 година приех нещата изключително емоционално и тогава реших да остана в България – казва Пендачанска. – Поколението ни обаче се отказа прекалено бързо. Не успяхме да задържим вярата си, че наистина можем да променим света.

Сега гледам дъщеря ми, която е на 18 години, и нейните съученици, как наистина вярват и искат да променят България. Но явно това ни е семейна черта. Създадена съм в семейство, в което никой не се е отказва лесно“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории