Извънредно! Делян Добрев привика Гинка в парламента! Той ли заема мястото на Теменужка Петкова?

Делян Добрев

Няма как премиерът да е свързан с продажбата на ЧЕЗ и едва ли не той да наднича зад тази сделка. Това категорично заяви пред Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на въпрос замесен ли е Бойко Борисов в сделката за ЧЕЗ.

„Ние на този етап имаме малко информация. Да се надяваме да получим повече отговори от институциите. Участници в утрешното заседание на Комисията по енергетика ще бъдат и ДАНС, и ДАР“, коментира той.

„Правим преглед на законодателството дали КЕВР има правомощия да се произнася по такъв тип сделки. Важно е утре да чуем всички институции по темата“, каза още Добрев.

„Не може да става дума за скрито придобиване. Знаем кое е юридическото лице, въпросът е то да ни даде информация за другите участници. Няма как те да останат скрити“, категоричен е депутатът.

„Не познавам Гинка Върбакова, за първи път чувам нейното име. Тя е поканена утре на заседанието в Комисията по енергетика“, допълни Добрев.

„Ще попитаме Гинка Върбакова какъв ще бъде акционерният капитал и кой ще го предостави в дружеството, което купува ЧЕЗ. Ще я попитаме дали има осигурено финансиране, защото от писмата за сега става ясно, че само има намерения за такова финансиране“, обяви той.

„Ако министър Петкова бъде сменена, аз няма да съм министър на енергетика. Чувствам се добре като председател на Комисията по енергетика“, заключи народният представител.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.