Хвърчат искри! Бизнесът и синдикатите в скандал за работните места!

Измама пари

Частната собственост в България е неприкосновена, но ЧЕЗ не е обикновена компания. Това, което я отличава е, че ако една компания не се управлява добре, тя приключва като „Кремиковци“ или „Девня“. Докато една компания като ЧЕЗ завърши по този безславен начин, тя поставя под риск 1 милион домакинства в България. Това заяви пред БНТ Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал.

 Запитан как ще коментира доклада на МВФ за заплатите у нас, той заяви: „Миналата година заплатите нараснаха с над 10,6%. Но самият факт, че МВФ говори за заплати, което не се случва често, е сигнал“.

От своя страна лидерът на КНСБ Димитър Манолов: „Ясно е, че МВФ не е сред симпатичните ми институции, но това за заплатите те го говорят не от вчера или днес, то просто се замита под масата. Факт е, че расте социалното неравенство по света и МВФ отдавна се обажда по тази тема“.

„Официалните данни говорят, че има обявени 14 500 свободни работни места към 21 февруари при 27 000 безработни“, допълни той.

„В бюрата по труда не може да се намерят квалифицирани специалисти. От този недостиг се оплакват всички колеги и международните инвеститори. Бюрата по труда са четвъртото по място, където работодателите търсят работници. Тази мантра сме я чували“, заяви на свой ред Васил Велев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории