ГОРЕЩО! Григор Димитров разплака българите с тези силни думи: Когато се връщам у дома тук в България…

Григор Димитров (7)

Винаги усещам българското във въздуха, но най-силно, когато се връщам у дома тук в България. Това заяви Григор Димитров пред сутрешния блок на Нова телевизия.

Той отбеляза, че най-силно усеща това още когато стъпи на българска земя, като това усещане е неверятно.
„Не съм и мечтал за тази огромно любов – признава той. – Това ми дава страшно много сила. Дава ми невероятни емоции. Миналата година успехът бе наистина невероятен и го постигнах благодарение на семейството ми и феновете“.

Той потвърди, че има проблеми с рамото и участието му на турнира в София остава под въпрос.

„Имах проблеми в последните няколко месеца – каза Димитров. – Минах прегледи и сега ми остава да чакам. В такива ситуации нищо не можеш да направиш“.

За старта на настоящия сезон той заяви, че е очаквал по-добро начало и има разочарование у него.

„Винаги трябва да запазиш себе си и ценностите си, независимо кой си в ранглистата. Да си човека, който си – каза още Гришо. – Това е най-важно. А как играеш, се отразява в ранглистата. Опитвам непрекъснато да подобрявам играта си. Има разбирателство в екипа ми и това се вижда“.

За представянето на Роджър Федерер на Откритото първенство на Австралия Димитров отбеляза, че той е играл през миналата година много по-малко мачове и това му се отразява. Освен това показва, че все още се забавлява истински на корта, което е много важно.

„В момента Чунг ми харесва най-много от всички – призна Димитров.- Показва блестяща игра. Физически е много добре развит, но играта му е доста интересна“.

За джентълменските си реакции на корта Димитров заяви, че реагира на момента и не мисли, а реагира човешки.

„В момента не се чувствам по-различен – каза още Димитров. – Продължавам да работя и да преследвам целите си. Не правя нещо за да се харесвам на хората. Всеки има своя талант и своя огън и трябва да го намери. Всеки се справя сам с това“.

За личния си живот Димитров коментира, че би искал да скрие повечето неща и поставя ясна граница между личното и професионалното и държи на нея.