Караянчева отвърна на удара на Румен Радев с лют коментар: Трябва да сте обидинител, а не да раздавате обидни квалификации…

Цвета Караянчева (2)

Прав сте г-н Радев, че доверието в НС е критично ниско и този притеснителен факт се дължи на много фактори, но и на грубите и непремерени нападки на държавния глава, който трябва да обединител на нацията, а не да раздава обидни квалификации.

Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева по повод отчета на президента Румен Радев. „Катастрофичното говорене изглежда е предпочитано от държавния глава. В отчета си той говори за опасност от суспендиране на демокрацията. Мрачната картина веднага беше подсилена от обвинения към Брюксел. По-добре да го беше казал направо, че е заради силната подкрепа от Брюксел за правителството”, посочи тя.

Сред днешния мрачен отчет една обида се открои – че парламентарната република атрофира. Парламентът обаче не превърнат в нотариат, който утвърждава решенията на правителството, както президентът каза – избирателите са ни избрали да гласуваме именно така и това е част от демократичния процес, за който толкова сте се притеснили. „С цялото дължимо уважение към вас, всяка парламентарна група гласува спрямо своята предизборна програма.

нИ не, това нарича убиваща свободната воля на депутатите плутократски механизми. Това не се нарича официализиращ решения, а се нарича отговорност към избирателите, защото те са ни избрал гласуваме именно така. И това е част от демократичния процес, за който толкова сте се притеснен, господин президент”, посочи Караянчева.

Източник: Блиц

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории