Истанбулската конвенция не мина през парламентарна комисия за 1 глас…

георги марков

С 10 гласа „против“ Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в НС  е отхвърлила днес Истанбулската конвенция. От общо 19 членове „за“ нея гласували ГЕРБ и ДПС, против – патриотите, БСП, „Воля“ и депутатът от ГЕРБ Георги Марков, казаха народни избраници пред ПИК. Резултатът бил 10 на 9 гласа.

В емоционално изказване Марков е заявил „Не съм мислил и в най-лошите си сънища, че може да има молитви с призив от БПЦ да не се приеме някакъв закон“, разказват членове на комисията.

„В нашата история на парламента не е имало никога молитви да не се приема един драконовски закон, защото ненужно въвежда дефиницията за „социален пол“. На кого в България е нужно да му се обяснява какво е пол. На всички дебили в България и на Иванчо е ясно, че има два пола. И самата конвенция за жената защо въвежда понятието „пол“, „социален пол“, попитал реторично Марков. И допълнил, че има червена граница, която е премината.

Депутатът е подчертал, че „сега у нас ще дойде едно комитетче да ходи по училищата и детските градини и да прави мониторинг по конвенцията“. Срещал съм този пермамнентен мониторинг, казал Марков, който изтъкнал, че е човекът, който най-много публично е подкрепял Борисов извън ГЕРБ, но, когато имало проблем бил длъжен да го покаже.

Депутатът заявил, че е гласувал по съвест, както налага конституцията.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории