Алибегов премаза „спасителите“, обвини ги в политически терор

алибегов

Задръстванията по бул. „Патриарх Евтимий“ стигат до Попа надолу по целия булевард. Хората избягват да слизат до центъра с кола и за бизнеса това е проблем, заяви шефът на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„Бизнесът – не само ресторантьорите, а всякакъв вид бизнес, ще се включи в протеста срещу реорганизацията на движението по Патриарха. Върху нас се упражнява политически терор“, добави още той.

 

„Спаси София“ не позволяват да има второ мнение и не зачитат чуждото мнение. Или е нашето, или е нещо, разкритикува Ричард Алибегов.

Той отбеляза още, че косо назад се паркира много сложно, докато за велосипедистите велоалеите са предимство, но те по цял ден стоели празни.

Алибегов каза, че ПП-ДБ- Спаси София правят едно действие, а бизнесът прави друго действие.

„Спаси София“ можели да имат хубави идеи, но когато те не са обсъдени с бизнеса, стават лоши. Те отказват не само да дават интервюта, но не искат да говорят и с бизнеса, каза Алибегов.

„Трябва да има велоалеи, трябва да има реорганизация, но не за сметка на бизнеса и на живущите“, категоричен бе Ричард Алибегов.

Арх. Борислав Игнатов призова да се изчака решението на Върховния административен съд (ВАС) за реорганизацията на движението по бул. „Патриарх Евтимий“. Той смята, че политиката, която води ПП-ДБ- Спаси София, е добра и столицата има нужда от пешеходни и велосипедни алеи.

Арх. Игнатов защити „Спаси София“, като според него те имат добри идеи, които граничат с европейските. Той опонира на критиките на Алибегов, като добави, че трафикът се предизвика от светофарите, а не от разширението на улиците и от паркирането.