ВАЖЕН МОМЕНТ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! Борисов представя пред Европарламента приоритетите на председателството (НА ЖИВО)

Бойко Борисов (8)

Министър-председателят Бойко Борисов представя приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Европейския парламент (ЕП) в Страсбург, предаде ПИК.

Брекзит продължава да е най-горещата европейска тема и днес ще напомня предстоящите сложните преговори по време на българското председателство.

В този контекст, премиерът Борисов ще представи приоритетите за следващите шест месеца:

– бъдеще на Европа и младите хора;

– европейска перспектива за Западните Балкани;

– сигурност и стабилност в Европа;

– цифрова икономика и умения на бъдещето.

„Голяма чест за нас е днес да сме тук сред вас – хората, които коват европейските закони. Това е най-висшият орган на Европейския съюз, с който се надявам през слеващите шест месеца да работим много добре“, заяви в уводните си думи премиерът Борисов.

„Когато е необходима нашата експертиза и по Западните Налкани, и по миграционната политика, и по кохезионният въпрос, ние сме на разположение“, коментира той и добави: „Четири са нашите приоритета – бъдеще на Европа и младите хора; европейска перспектива за Западните Балкани; сигурност и стабилност в Европа; цифрова икономика и умения на бъдещето.“

„Смея да твърдя, че България успя в рамките на година да направи така, че миграционният натиск да е нулев. Това се постигна с много работа, а и мисля, че на българо-турската граница показахме как заедно можем да ограничим до минимум миграционният поток“, каза още министър-председателят.

Гледайте НА ЖИВО ТУК

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории