Томислав Дончев изригна срещу президента: Радев да внимава със силните думи! Превърнал се е в политик…

Томислав Дончев (1)

Президентът Румен Радев се е превърнал в политик и като такъв ще го посъветвам да внимава с по-силните думи. Думите, изречени от силна политическа фигура не изчезват, те циркулират и може да се върнат при теб. Това заяви пред сутрешния блок на Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев в коментар за изказването на държавния глава по повод мораториума върху лекарствата.

„Той е наясно, вече понатрупал опит в този занаят, че е важно управлението на надеждата – но да твърди, че се отнема надеждата, при положение намеренията са точно обратни не знам на какво се дължи“, анализира Дончев.

„В една европейска държава няма как нещо да се разпредели непрозрачно – или чрез обществена поръчка или с целева субсидия. Това не е пилеене на пари, както беше при десетилетия“, коментира вицепремиерът разпределените от кабинета над 700 млн. лв. по проекти в страната преди дни.

„В репликата на президента Радев беше противопоставянето на видове разходи. Да твърдим, че инвестициите в пътища са лоши, социалните не са. Добрата политика е микс от много политики, нито може само с пътища, нито само със социални или само със самолети”, обясни вицепремиерът.

По думите му дефект от страна на ГЕРБ е недокрай доброто обяснение на мораториума върху новите терапии. Дончев посочи, че доколкото му е известно целта е парите да се управляват по-добре и да има повече шансове за всеки, а не икономия на средства.

Вицепремиерът бе категоричен, че вярва на преценката на здравния министър Кирил Ананиев.

2 коментара

  • Биг Брадър

    16.12.2017 at 17:49

    Томиславчо,ти внимавай какво и как говориш,че нали знаеш че тази службица не е вечна, много си агресивен да не би да си усещате края. На теб и на твойта партийка не ви ли е ясно че българският народ целия е настръхнал против вас или вие летите над облаците и не мислите за кацане,ааа вий няма да кацнете вий ще се сгромолясате по тумбаци и ще се размажете като плюмки на асфалт , защото сте такива.
    Ааа вий го разбирате много добре ,но не искате да го приемете, защото егото ви е толкова голямо колкото ви са големи лъжите.
    Не се показвайте по телевизиите,да се хвалите колко сте велики, защото вече никой не иска да ви гледа.
    Този бардак където сте се окопирали скоро ще бъде разбит и тогава да ви видим жалките муцуни къде ще ги заврете.
    Казах . Амин!

  • Газела

    17.12.2017 at 11:32

    Този Томислав Дончев е един гаден помияр и платен Соросоид и заради зелените пачки долари е готов за 10 сребърника да продаде майка си и баща си. Той и неговата омразна партия ГЕРБ продадоха България и подложиха българите на геноцид. Долу престъпната шайка ГЕРБ слуга на САЩ и Сорос!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.