КРАСОТА! Коледната елха в София грейна пред НДК с 30 000 лампички (СНИМКИ)

Елха

Кметът на София Йорданка Фандъкова запали светлините на коледната елха днес. Първоначалното светлините на дръвчето трябваше да бъдат запалени миналия петък, но заради лошото време, програмата беше отменена, припомни Пик.

За втора поредна година дървото е пред НДК. Елхата е висока 10 метра и я красят около 30 000 лампички и гирлянди с дължина 2500 метра. Празничната програма започна в 17,30 часа и ще продължи до 19,30 часа.

Отделно близо 300 коледни звезди и камбанки ще украсят основни булеварди на София. На Моста на влюбените ще има специално направен тунел от светлини, а шейната с елените на Дядо Коледа ще е на традиционното си място – пред Народния театър. На пл. „Св. Неделя“ има коледна горичка. Коледни светлинки ще има и в големите паркове на града.

7 км светлини ще блестят 200 дървета на знакови места в града. Около НДК с 4 км светлини са украсени 40 дървета. Булевардите „Цар Освободител“, „Мария Луиза“, „Тодор Александров“ са украсени със светещи завеси, камбани и звезди. От 15 до 19 часа върви и ретротрамвай. Той се движи от площад „Възраждане“ през бул. „Христо Ботев“, „Петте кьошета“, НДК до пазар „Иван Вазов“ и обратно.

Коледната елха в София грейна пред НДК с 30 000 лампички

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.