Ексминистъра на отбраната смути всички с думите: Подозирам опит за държавен преврат в „Граф Игнатиево“

ненчев

Обществената поръчка за четири нови и шест ремонтирани двигатели, подписана по мое време, до голяма степен трябваше да реши проблема в бойната ни авиация. Това струваше около 70 млн. лева, каза в сутрешния блок на Би Ти Ви бившият министър на отбраната Николай Ненчев.

„По онова време нямах никакво съмнение, че до края на 2016 г. ще подпишем договора за новите изтребители. Не беше работа на Румен Радев и на служебното правителство да вземат каквото и да е решение по този въпрос – това до голяма степен възпрепятства процеса. Това беше работа на редовното правителство“, заяви Ненчев.

„Вчерашният отказ на пилотите от авиобаза „Граф Игнатиево“ да изпълняват учебни полети ми прилича на пуч, пълзящ държавен преврат, опит за дестабилизиране на държавата и правителството, опит за извиване на ръце. Виждам опит за натиск в стил – направете всичко възможно – дайте ни „Грипен“, посочи бившият военен министър.

„Пилотите са военнослужещи и тяхното основно задължение е да изпълняват задълженията си по разчет. За вчерашните си действия те би трябвало да понесат служебна отговорност. Това прилича на организиран процес, някой стои зад тези действия“, отсече Ненчев.

Той припомни думите на командира на Военновъздушните сили Цанко Стойков, че ВВС трудно ще приемат чужди самолети да охраняват българското въздушно пространство. „Военна полиция трябва да разпита тези хора, за да се види откъде тръгва тази инициатива“, каза още Николай Ненчев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.