Председалят на АИКБ категоричен: Увеличението на работната заплата е вредно и безполезно!

Пари

Повишаването на минималния осигурителен праг е вредна и безполезна политика. Така работниците няма да бъдат осигурявани на пълната си заплата и ще получават една част от нея в плик. Това заяви Васил Велев, председателят на АИКБ.

„Има недостиг на работна ръка във всички сектори. Практически няма безработица. Тези, които са се регистрирали като безработни, или не искат да работят, или не могат. Много от тях са се регистрпирали в бюрата по труда, а работят в сивия сектор. В Германия, където заплатите са много по-високи от тук, хората емигрират в САЩ, в Швейцария, където се плаща повече. Винаги ще има място, където заплатите са по-големи“, каза в ефира на Нова телевизия Васил Велев, шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

АИКБ иска оставката на социалния министър Бисер Петков, защото политиката му правела „хората по-бедни“. Причината е, че той е внесъл предложение за административно увеличение на осигурителните прагове с 3.9% и минимална заплата от 510 лв. през 2018 г. без да се консултира с тях.

коментар

  • хепатит

    19.10.2017 at 11:16

    Абсолютна неграмотия.Всеки вулгарин би предпочел собственната си страна.Заплатата е едва една-петта от основанието за избор на работна среда.Достатъчна е терминологията:“Търсиме мотивирана и отговорна личност за работа…….“,т.е.бедняк,който да бъде мачкан по-всевъзможен феодален начин със определяне на стойност на база външност пред интелектуалност и стаж,който е свързан със постоянство,дисциплина,които нямат нищо общо с интелекта!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.