Какво се е случило между Цветанов и Борисов!? ГЕРБ променя кардинално отношението си към президента Радев

7 Dni Sofia08.10.2017
цветан цветанов

За ГЕРБ неделя няма! Това стана ясно от днешния извънреден брифинг в централата на партията.

В петък депутатът от БСП Паунов си позволи да говори за друга ориентация на страната ни и провеждането на референдум, чрез който България да излезе от ЕС. ГЕРБ ще отстоява евроатлантическите ценности. Ако в тях намира място и позицията на президента Радев, ще го подкрепим, заяви лидерът на ПГ на партията в парламента Цветан Цветанов.

„Не търсим конфронтация по никакъв начин. Пред премиера Бойко Борисов съм поел ангажимент да не споменавам често името на президента”, каза още той.

„Винаги ще изразяваме уважението си към президентската институция. Ще участваме в консултативния съвет. Длъжни сме да присъстваме и да вземем участие в него. Силата на политиците да отстояват принципната  си позиция на политическата сцена, а силата на БСП е да ни вкарат в компромати и жълтите новини”, подчерта Цветанов.

„Що се отнася до изнесените от социалистите схеми –  те се претоплят преди всеки избор. В момента явно предизвикателството е българското председателство. Ние няма да участваме в тази игра”, категоричен бе той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.