Петролният балон „Марешки“ гръмна! Ето откъде олигархът ни пробутва евтин бензин! Скандални факти от проверката

7 Dni Sofia26.09.2017
Бензиностанция Марешки София Люлин (5)

Веселин Марешки продава горивата си на умишлена загуба, което е наказуемо от закона, тъй като е нелоялна конкуренция. Нещо повече, олигархът дотира бензиностанциите си с печалба, натрупана благодарение на оглавявания от него аптечен картел.

1,88 милиона лева е загубата от пряка дейност на „Трейднет Варна“, показва финансовия отчет на фирмата за 2016 година.

Това е компанията, през която минава бизнесът с горива на политика бизнесмен Веселин Марешки. Тя купува и снабдява с бензин и дизел бензиностанциите на заместник-шефа на Парламента. Формално компанията допреди близо месец бе собствеността Веска Марешка – майка на Веселин Марешки, но бе прехвърлена на сестра му Нина Марешка.

Изчисленията на база на обявените финансови резултати показват, че Марешки губи по близо 5000 лева на ден от горивата, въпреки твърденията, че ги продава на печалба. За сравнение през 2015 г., когато той влиза в този бизнес, дневната му загуба е под 2000 лева.

Приходите за миналата годин на „Трейднет Варна“ са малко над 80 милиона лева. Акосумзата се раздели на 12-те бензиностанции, които Марешки е имал през 2016 година се оказва, че всяка от тях е продавала горива и други стоки за средно над 555 000 лева месечно.

В сравнение с 2015 година, приходите от бензиностанции са паднали близо 4 пъти. От отчета става ясно, че бизнесът с горива се дотира от този с лекарства на Марешки.

В момента НАП прави пълна ревизия на дейността на „Трейднет Варна“. Проверката бе отложена през пролетта с решение на Варненския окръжен съд след жалба на Веска Марешка, припомня „24 часа“.

Друга фирма на Марешки – „ВМ Петролеум“, която държи бензиностанциите му, е натрупала задължения от над 11,3 млн. лева през миналата година. Според финансисти появата на такива големи задължения означават, че за голяма част от изградените бензиностанции все още не е платено.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.