Днес в СОС ще ври заради абсурдите на Терзиев и компания

payimage-620527

Комисията по транспорт към Столична община ще заседава днес заради реорганизацията на движението в центъра на София.

Комисията, оглавяване от Иван Таков от БСП, ще разгледа новите правила по булевардите „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“, където бяха изградени велоалеи, а местата за паркиране намалени и реорганизирани.

Вече близо седмица недоволството на живееещите в района не стихва. Вълната яхнаха и групите в Столичния общински съвет извън ПП-ДБ и „Спаси София“, които са инициатори на нововъведенията.

В четвъртък Административният съд в София образува дело за законосъобразността на промените по искане на Европейския център за транспортни политики. Според Диана Русенова са нарушени 5 наредби и 2 закона.

Общинският съветник от ПП-ДБ-СС Гергин Борисов бе категоричен, че реорганизацията по булевардите е законна. “Най-накрая се свързват седем велоалеи, което ще допринесе велосипедният транспорт да има мрежа, защото всички велоалеи, които са изградени и стигат до центъра на София в момента не са свързани помежду си”, обясни той, предаде Трибюн.

От своя страна кметът Васил Терзиев каза, че ако решението за „Патриарха“ падне в съда, общината ще се съобрази с него. Реакция имаше и от районния кмет Трайчо Трайков, който се извини чрез Фейсбук профила си на хората, които протестират.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории