Появиха се свидетели: С нашите подписи Кирил Петков уреди любовницата си Лена с договор за 15 000 лева на месец

Ìèíèñòåðñêè ñúâåò - çàñåäàíèå

Неправителствената организация „Да запазим Корал“ излязоха с позиция във Фейсбук страницата си по повод думите на Кирил Петков в медиите и публичното пространство относно сдружението и неговата дейност

„ДАНС видяха явно като огромен национален риск моето излизане от едно зелено НПО, което има нула лева за една кауза плаж Корал….“ – цитат от репортаж с Кирил Петков.

„С изявленията си Кирил Петков цели да нанесе удар, да омаловажи и внуши съмнение в ролята и смисъла на неправителствения сектор въобще. Това е и целенасочена атака върху НПО сектора в сферата на опазването и грижата за околната среда, върху НПО сектора, подкрепящ борбата с корупцията и измамите и не на последно място – върху неправителствения и държавен сектор, свързан по един или друг начин, от едната или от другата страна, с правовия ред в държавата“, пишат от сдружението.

„В частност, именно членуването на Кирил Петков в Сдружение „Да запазим Корал“, беше единствената платформа и трамплин, от която започна политическата му кариера. От това „някакво зелено“ НПО стартираха политическата си кариера и много други представители на тази власт„Да запазим Корал” легитимира единствените граждански позиции, които някога е заемал публично бъдещият премиер и политически лидер на ПП. Колкото и мъничко да е, това сдружение отдавна оттегли кредита си на доверие към него и всички, които забравиха откъде са тръгнали и най-вече, с какви цели, намерения и идеи. Оттеглихме доверието си от тези, който заради политическа власт, дивиденти и материални облаги, осребриха членството си в Сдружението „Да запазим Корал“ и дори се превърнаха в антипод на тази идея“, заявяват още те.

„Кирил Петков и неговата партия „Продължаваме Промяната“ е всъщност поредната политическа измама и никога не е била истинска и автентична алтернатива на Модела #КОЙ. Тя е създадена от същите ментори на този модел с единствената цел да обслужи, възроди и затвърди същата тази власт, срещу която се обозначи, че ще се бори. Всички ясно видяха как ППДБ зае ролята си на една удобна и послушна марионетка и патерица на казионните партии на корумпираната държава. Най-лошото е, че този инсталиран фалшив политически „борец“ срещу Статуквото отвлича и заблуждава обществената воля за бъдеща ефективна съпротива срещу установената престъпна и порочна система.

С интерес следим постоянното натрапване от страна на Кирил Петков за това дали и колко финанси има сдружението. Непристойните квалификации спрямо нашето сдружение и негови членове, тиражирани от Петков и последователите му в публичното пространство са една неетична изпреварваща защитна стратегия. Отчаян опит да бъде омаловажена ролята на адвокат Лена Бориславова, която е създала и използвала неистинско пълномощно с невярно съдържание от името на председателя на Сдружението и с него е съставила още ред фалшиви документи, с които да обслужи Кирил Петков и самата себе си впоследствие.

Защитната теза би била, че нарушението е маловажно, защото няма настъпили финансови вреди. Това категорично не е отговаря на истината, защото финансите на сдружението не са нарушени, но определено с документната измама е осъществено материално облагодетелстване от страна на Кирил Петков като Министър и Министър-Председател и на самата Лена Бориславова, като бенефициент на изключително изгоден договор за 15 000 лв. на месец, осигурен от Петков с държавната банка ББР“, пишат още от организация „Да запазим Корал“.

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории