Кофти номера с парното: Надуват сметката без достъп до уреда

Парно

“Топлофикация София” обяви официално края на отоплителния сезон. В началото на април тя спря топлоподаването към радиаторите в сградите с парно заради затопляне над + 12 градуса, но запази възможността за включване при застудяване под нормативно определената температура. Според наредбата за топлоснабдяване топлофикация е длъжна да има готовност да предоставя топлинна енергия от 1 октомври до 30 април всяка година, пише Телеграф.

До 10 юли фирмите за дялово разпределение  ще отчетат топлинните разпределители, топломерите и водомерите за топла вода в сградите с прогнозни месечни сметки. Графикът с по две дати за безплатно посещение на отчетниците в домовете на абонатите е публикуван на сайта на всеки от топлинните счетоводители. Клиентите са длъжни да осигурят достъп дори ако в дома им са махнати радиаторите или уредите са на дистанционен отчет, защото посещението е и проверка на ползването и годността на уредите. Въз основа на отчета ще бъде установено дали потребителите са потребили заплащаното всеки месец прогнозно количество топлинна енергия. Годишната изравнителна сметка ще покаже дали домакинството има да доплаща на топлофикация, или ще му бъде върната сума за надплатена енергия.

В срок до 15 юли топлинният счетоводител трябва да изготви общата годишна изравнителна сметка за сградата – етажна собственост, и да я предостави срещу подпис на домоуправителя.

Семействата, които не осигурят достъп до жилището си на безплатните дати, трябва да заявят друга, но платена според ценоразписа на фирмата за дялово разпределение. В изравнителната сметка на собствениците с неотчетени уреди ще се начислява максимално ползване, предупредиха от столичното парно. Същата санкция грози и абонати без уреди върху радиаторите или с минал срок на годност. Поправки на показанията на повредени уреди или на грешни изравнителни сметки и отчети се правят до 31 август.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории