Общинар погна зам.-кмета по транспорта: Излъга всички! Това ще струва много скъпо на софиянци

payimage-620529

„Инатът на заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов и на общинските съветници на „Спаси София“ ще струват много скъпо на софиянци“, заяви Иван Таков, председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност и на групата на Местна коалиция „БСП за България“ в СОС. Коментарът му е по повод отказа им да се съобразят с призива на общинските съветници от МК „БСП за България“, ГЕРБ, ИТН, „Синя София“, ВМРО и петимата независими незабавно да бъде спряна работата по ремонта и реорганизацията на движението по булевардите „Патриарх Евтимий“, „Витоша“ и ул. „Фритьоф Нансен“.

„Тази реорганизация, която правят по време на празниците, е пълно безобразие. Стесняването на булевардите до две ленти за движение на автомобилите ще предизвика тапи и задръствания. Видяхме, че се образуват колони даже в почивните дни, в които София е празна. Вместо да решават проблемите с движението в града, заместник-кметът и съветниците от „Спаси София“ създават нови, много по-големи, коментира Иван Таков. Според него решаването на този проблем, който от ПП-ДБ-СС са създали, ще излезе „прескъпо на Столична община, съответно на гражданите на София“.

„По време на управлението на ГЕРБ станахме свидетели на „ремонт на ремонта“ и „хубаво е, но не е готово“, а ПП-ДБ-СС надграждат с „ремонт на реорганизацията“ и „хубаво е, но е наобратно“, допълва Таков. Председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС е категоричен, че управлението на София не може да става напук на гражданите.

„Кметът и съветниците са длъжни да работят за удобството на хората в София, а то се постига с търпение, разговори и разумни решения“, каза още той.   По думите му на последното заседание на комисията на 22 април заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов е излъгал всички. „На комисията положихме усилия да намерим решение, което да удовлетворява и двете страни. Моето предложение за среща, с участието и на представители на Дирекция „Транспорт“, на която да говорим спокойно и да се разберем, беше прието и от представителите на живеещите в района, и от тези на колоездачите. Те започнаха да си говорят още на комисията. Поискахме от заместник-кмета да ни предостави и проектите за реорганизацията на движението. Нищо от това не се случи. Получихме само една огромна лъжа“, заяви Таков. Той уточнява, че няколко дена по-късно е започнала „безобразната реорганизация на движението“, което е довело и до нови протести на гражданите.