Проговори дясната ръка на Бойко Борисов, съсипа Денков: Елементарен! Грешка…

payimage-560212

Нито премиерът в оставка Николай Денков, нито ППДБ са разбрали каквото и да било от последните седмици, пише в профила си във Фейсбук зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Първо, подобен тип призиви, свързани с преговори и споразумения за кабинет, могат да звучат от някоя партийна централа, но не и да се злоупотребява с национален ефир и времето на министър-председателя за обръщения към нацията. Това обръщение беше не към нацията, а към нас – ръководството на ГЕРБ-СДС. Ако човек има инстинкти на премиер, не би трябвало да допуска подобна елементарна грешка“, коментира той.

„Второ, ние отдавна сме дали мандат на преговорния си екип и днес от г-жа Мария Габриел всички чуха какъв е окончателният резултат от преговорите. На г-н Денков ще кажа само, че освен спазването на обещанията в политиката има и други особености, които вървят заедно с въпросните обещания. Атрибути като легитимност, реципрочност, пропорционалност, които ППДБ се правят, че не съществуват. Иначе не ние нарушихме обещаното. Доколкото си спомням претенциите за външно министерство и за подписването на допълнителен меморандум, дойдоха от ППДБ. Това бе по същество счупване на обещаното и на договорната рамка. За мен лично беше опит да се саботира ротацията и да се предизвикат избори“, допълва той.

„Трето, призивът на г-н Денков за осъществяване на ротацията по алгоритъм, описан в споразумението преди девет месеца ВЕЧЕ БЕШЕ ПРЕДЛОЖЕН от преговорния екип на ГЕРБ-СДС. Предложението беше отхвърлено от същия този г-н Денков и хората преговарящи от името на ППДБ. Omnia causa fiunt, omnia finita sunt. (Лат. Всичко се случва с причина, всичко има край.)“, завършва Даниел Митов.