Нинова е бясна от гостуването на Станишев в bTV: Подкрепи ГЕРБ и разкости вехтата лидерка на БСП

payimage-620174

Сергей Станишев, премиер на България от 2005 до 2009 г., припомни в ефира на БТВ каква е формулата за успешно коалиционно управление – доверие между партньорите, управленски приоритети, механизъм за взимане на решения. Тройната коалиция между БСП, НДСВ и ДПС имаше за девиз и бе наричана „правителство на европейската интеграция, икономическото развитие и социалната отговорност“.

Станишев припомни достиженията й – присъединяване към ЕС, 350 хил. нови работни места, 7% икономически растеж на година, почти 100% увеличение на пенсиите.

По повод на днешните трудни коалиционни преговори, Станишев изтъкна, че за България е по-добре да има правителство на ГЕРБ и ПП.

Няма лесен коалиционен партньор, но трябва да съумеят да намерят баланс, изтъкна бившият премиер.

По думите му по-добре е ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да си бяха мълчали и да не бяха казвали нищо пред медиите. Не може да се каже в управлението в момента кой министър на кого е, посочи Станишев.

Той добави, че нито една формула за правителство не е свещена, а трябва да има прозрачност в управлението. Много важeн е начинът на изчистване на противоречията, изтъкна Сергей Станишев.

Според него липсва уважението и взаимното доверие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Станишев коментира и ситуацията в БСП с исканата оставка на лидера на партията Корнелия Нинова. Той смята, че се внася разкол не само в националния съвет, но и в местните структури на партията.

Ако БСП не промени линията си на поведение, на състезание с консервативни и националистически партии на техен терен, процесите не ерозия и спадане на доверието ще станат необратими, предупреди Станишев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории