Срам! Изхвърлиха от зала депутат от ДеБъ – бил пиян, ходел 3 дни с едни и същи дрехи, миришел

7 Dni Sofia29.02.2024
1

Квестори изведоха от пленарната зала депутата от ПП-ДБ Манол Пейков след оплакване от „Възраждане“, че нарушава реда.

Напрежението между Пейков и „Възраждане“ се зароди по време на изказване на лидера на партията Костадин Костадинов след изслушването на премиера Николай Денков и военния министър Тодор Тагарев. Докато Костадинов говореше от трибуна, Пейков крещеше от залата: „Времето!“, вероятно имайки предвид, че даденото му за изказване време е изтекло.

„Както виждате в момента в залата има хора, които са в нетрезво състояние. Не за първи път представители на ПП-ДБ влизат в залата очевидно консумирали алкохол, очевидно в нетрезво състояние“, обърна се Костадинов към шефа на парламента Росен Желязков. В същото време депутати от „Възраждане“ отидоха до квесторите в пленарната зала, за да насочат вниманието им към Пейков. Малко по-късно те отидоха да разговарят с депутата и накрая излязоха заедно от пленарната зала. Благодаря на квесторите, че изведоха Манол Пейков от залата, след като той очевидно е злоупотребил с определени субстанции. Изключвам това, че от няколко дни не си е сменял дрехите, понамирисва. Но това не е от значение, той е неадекватен, лъхаше на алкохол. Това е върхът на падението за ПП-ДБ.

Това нещо не е приятно за никого в залата, обяви от трибуната секунди по-късно депутатът от „Възраждане“ Ангел Георгиев, пише „24 часа“.

Приемам поздравленията за квесторите, върна му Желязков.

В същия момент обаче в пленарната зала се върна Пейков. „Лично обяснение“, провикна се той към Желязков.

„Господа и симпатяги, имам много несъвършенства – пълничък съм, понякога съм рошав, кривоглед съм, но пиенето не е един от пороците ми. Събират ми се около 50 гр. на година. Моля ви проверете си опорките. Виждам, че съм трън в задните ви части, търсите начин да влезете под кожата ми. Това не е правилният начин. Може би, ако имате по-малко гняв към околните и себе си… Сериозно ви препоръчвам среща със специалисти и психиатри“, отвърна Пейков