Мистерия с ДНК-то на Семерджиев, а загадъчната Велина загази

1671460558-payimage-563863

Ново заседание по делото „Семерджиев“ се провежда в момента, след като то беше отложено преди месец.

По три изследвани предмета в колата на Георги Семерджиев не е открито негово ДНК. Това стана ясно при заседание на Апелативния съд по делото за жестоката катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, при която бяха убити две момичета.

Днес беше приета ДНК експертиза в отсъствието на вещото лице, което я е изготвило.

По време на заседанието беше разпитана една от двете жени, за които се твърди, че са тествали колата на Семерджиев във фаталната нощ – Велина Аршинкова.

Тя влезе и излезе от съдебната зала в мълчание, а разпитът беше при закрити врата. Причината – заради възможността да бъдат коментирани факти от личния ѝ живот.

Това, което се знаем към момента е, че пред съда жената е казала, че е била в автомобила на Семерджиев във фаталната нощ, но на задната седалка.

Според показанията ѝ автомобилът е шофиран от друга, непозната за нея жена.

Защитата поиска нейните показания да бъдат считани за лъжесвидетелстване. Причината – една от експертизите е показала, че ако е имало човек на задната седалка, той е нямало да оцелее при удара.

Продължава да се издирва и втората жена, за която се твърди, че е била със Семерджиев в колата, но към момента тя е неоткриваема.