Хората на Царя излязоха от нафталина: Денков е чудо! Пазете го!

Царя Сакскобургготски

На 6 март ще има ротация. Ще има нови министри и нов премиер. Трябва да има нови министри, адекватни на ситуацията в България и това, което се случва по света. Това заяви Мирослав Севлиевски в ефира на БТВ.
По думите му има министри, които изглеждат неадекватни. Например, фермерите излязоха на протест все едно са руски агенти. Те говорят какво се е случило през миналия или по-миналия сезон, а не през този. Фермерите излязоха като шпиони на Путин, а те не са. Надявам се, че няма да има министри, които са гледали „Къща от карти“ и мислят, че разбират от политика, посочи Севлиевски.

Според него електронният министър създаде какофония и провали машинното гласуване. „Този човек трябва да бъде овъргалян в кал и перушина и да бъде пуснат по улиците“. 

Относно спора кой трябва да заеме поста външен министър, Севлиевски заяви, че ще има разместване в Европа и българският външен министър трябва да отговаря на това. „Денков си е супер и като министър, и като премиер“, смята бившият министър от кабинета на Сакскобургготски.

През лятото на 2023 г. Севлиевски беше казал за Денков в ефира на Нова тв:  „Трябва да пазим Денков. Отдавна не сме имали премиер професор. И той изглежда, че е супер професор. И другото важно нещо – че е бегач на дълги разстояния. Той е бягал 3000 метра с препятствие. И е бягал маратон. Този човек знае как се бяга в група, знае кога се изостава и кога се атакува. Това е голямо нещо. И онзи ден, аз го чух да цитира професор Фотев. Чудо е български премиер да цитира български професор. Отдавна не е било. Трябва да се радваме и да ръкопляскаме на това нещо”.
Коалиционната история на Бойко Борисов е интересна. Без него трудно, с него опасно. Той винаги изяжда коалиционните си партньори. Ако сдъвче и сегашните си партньори, ще падне неговата легитимност. ПП, с всичките им кусури, дават легитимност с това си управление. Въпросът е как Борисов за пръв път няма да изяде коалиционните си партньори, допълни Севлиевски.

„Да се създава напрежение, когато трябва да се преговаря, е милиционерски маниер от преди време, коментира журналистът Асен Григоров по повод протестите на земеделците.

„Ние не разбираме ГЕРБ и евентуално ДПС какви цели имат. Никой не ги пита. Не питат Борисов какво ще се прави следващите 9 месеца – за постове ли се борят. Говори се за регулатори, за продължаване на реформи в Конституцията, но това е на дневен ред при ПП-ДБ. Отсреща дневен ред няма. Там е вдигната една стена и от нещо се бранят. Много интересно от какво се бранят?, попита Григоров.
Григоров подкрепи тезата на ПП-ДБ и изтъкна, че най-естественият и логичен ход при ротацията е Денков и Габриел да си разменят местата. 
Роатцията се споменава като светлия комунизъм. Ще се събудим на 7 март със същото управление. Нищо няма да се промени, заяви Александър Симов.