Делян Пеевски смълча журналистите: КТБ? Очаквам прокуратурата да ме викне, както иска Радев

7 Dni Sofia31.01.2024
Парламент - заседание

„Ние (ДПС) не участваме в изпълнителната власт и няма да участваме, и нямаме желание, каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в парламента, в отговор на журналистически въпрос дали от ДПС са канили президента да влезе в „сглобката“ във връзка с думите от вчера на вицепрезидента Илияна Йотова. Той посочи, че въпросът е коректно да се зададе на ГЕРБ и ПП-ДБ.

В отговор на въпрос, че все пак ДПС е част от парламентарното мнозинство, Делян Пеевски каза, че ако „Трети март“ е проруска, ДПС няма да работи с нея.

„Не съм видял досега да има партия. Като се създаде „Трети март“, гледам, че я създават, ако има разговори, ще видим каква ще бъде тази партия, ако е проруска, както очакваме, никога няма да работим с нея“, каза народният представител. По думите му по-атлантическа партия от ДПС няма в този парламент.

Попитан дали се притеснява, ако прокуратурата разкрие сигнали и дела за БТК, за „Булгартабак“, за КТБ и други, както призова държавният глава Румен Радев, Пеевски отговори, че всичко трябва да бъде проверявано.

„Направил съм запитвания вече, очаквам да получа някакви отговори“, добави той и коментира, че очаква да бъде поканен в прокуратурата.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не е отправял оферта към президента да е част от „сглобката“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории