Григорова бясна: Василе, въоръжената ти охрана не може да те спаси! Не може да си 4 години в отпуск…

1

„Разбирам истерията, в която се намира лицето Терзиев и неговия ПР екип. Разбирам безпомощността му, когато се среща челно с реалността, в която не може да размаха пръст и да разпореди всички служители във фирмата му да се строят и да се смеят на вицовете му. Но докато в кампанията можеше да се скрие от дебат, сега трябва да осъзнае, че не може 4 години да е в отпуск“. Това написа във фейсбук общинската съветничка от „БСП за България“ Ваня Григорова в отговор на статус на кмета на София Васил Терзиев.

Повод за спора във фейсбук между двамата е интервюто на Григорова пред bTV. Терзиев я обвини в три лъжи.

„Г-н Терзиев – понастоящем кмет на София, снощи е изписал куп неистини с цел да манипулира (за пореден път) обществото“.

1. В моето интервю в „Лице в лице“ коментирах ФАКТА, че в бюджета на СО не са заложени средствата от държавния бюджет за градския транспорт. Това ясно може да се види в извадката от файла за разходите, която прикачвам тук. Средствата от държавния бюджет се заприходяват на реда на ЦГМ – вижда се как от 90 млн. за 2023 г. те падат на 650 хил. лв. за 2024 г. Обещанията им да увеличат заплатите на транспортните работници дори с мизерните 15% с нереалистично увеличение на приходите от билети и карти дори не засегнах“, обяснява Григорова.

“ За миналата година разходите на Столична библиотека по отчет са над 3,8 млн. лв. В проекта на бюджет на Терзиев са заложени по-малко от 3,7 млн. лв. За сметка на това ДРАСТИЧНО са увеличени средствата за т.нар. „Топлоцентрала“ – по бюджет 2023 г. тази бетонна сграда за НПО активности, построена В ПАРКА, е разполагала с 645 хил. лв. Изхарчила е двойно повече – над 1,3 млн. лв. И сега в бюджет 2024 г. са заложени почти 1,2 млн. лв. За Столична библиотека ПАРИ НЯМА, но за НПО активности – двойно по-високи средства. Така се отглежда клиентела“, пише още тя.

„Терзиев или по-скоро неговите ПР-и са написали следното по мой адрес: „Внушенията за 15 „липсващи“ флашки и влиянието им върху изборния резултат не са верни.“ Не, уважаеми съграждани, не го казвам аз, написано е в експертизата по делото, което водим, за да се провери доколко волята на избирателите е отразена в крайните резултати. Прилагам извадка от експертизата. Всъщност не са проверени 16 флашки, едната не е била в ЦИК и е донесена по-късно, за мен неясно защо“, пише още тя.

Григорова припомня, че управлението е в техни ръце. „Терзиев е лицето, което беше ИНСТАЛИРАНО на кметския стол, но същото лице обвинява мен в оказване на натиск върху съда. Защо? Защото коментирам ДОКАЗАНИ факти за липсващи флаш памети, които следва да са част от изборната документация. Данните от които трябваше да се сравнят с крайните официално оповестени резултати. Но няма да се сравнят, защото ги няма!“, обяснява Григорова.

„Въоръжената охрана може да го пази от въображаеми нападатели в СУ, но не може да го предпази от обсъждане на неадекватните му действия и управленска безпомощност“, пише още тя.