Удължават с 4 дни зимната ваканция, заради грипа – става до 9-ти февруари!?

Търговище - сурвакници - работилница

По време на грипна ваканция да няма дистанционно обучение, а междусрочната да бъде удължена с няколко дни заради епидемичната обстановка. За това настоява Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ след провеждането на национално изследване с участието на учители и родители.

89,6% от участвалите смятат за неправилно решението да се въвежда обучение от разстояние в електронна среда при обявяване на грипна епидемия. Само 10 на сто от отговорилите намират решението за добро. В същото време всеки втори смята, че не трябва заместващ учител да поема онлайн обучението.

От синдиката изтъкват, че не е правилно да се обявява дистанционно обучение по време на грипна епидемия, предава БНТ. Причината е, че няма как болни ученици да бъдат принуждавани да се обучават, а болни учители – да изпълняват трудовите си задължения.

Според 69,8% от участвалите в проучването ваканцията трябва да бъде удължена с четири дни – до края на седмицата и да бъде от 5 февруари до 9 февруари. 25,3% смятат, че междусрочната ваканция трябва да се увеличи с два дни, а 2,8% смятат, че не трябва да се удължава.

Сега междусрочната ваканция за учениците в страната е от 3 до 5 февруари включително според обявения график от Просветното министерство.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории