И за това ли ще плащаме луди пари? Да убеждаваме циганите да пуснат децата си на училище…

Цигани Роми

Държавата ще дава повече средства на училищата, в които работят образователни медиатори и връщат децата в клас. Това заяви в Пловдив просветният министър Красимир Вълчев, който обсъди проблема с представители на образоватeлната система в областта.

От образователното министерство ще предложат и медиаторите да бъдат въведени в Националната класификация за професиите, предава БНТ.Над 13 000 са децата в пловдивска област, които са извън образователната система. В училище „Найден Геров“ в квартал „Столипиново“ до дни 15 деца трябва да бъдат върнати в клас. Медиатор ще обходи адресите, на които са регистрирани, за да ги убеди, че трябва да започнат да учат. Процес, който се оказва труден, признават от училището.

В Пловдив шест екипа започват да обхождат адресите. Деца, които не могат да бъдат открити, ще бъдат издирвани чрез Гранична полиция, заяви министър Вълчев.

Допълнителни финансови средства ще има и за училищата, които назначават на щат „образователен медиатор“, заяви още Красимир Вълчев. От образователното министерство предлагат и друг механизъм за справяне с проблема – по предложение на учителите семейната помощ за дете да се предоставя в натура.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории