Няма да повярвате какво са спретнали снощи Васил Терзиев и хората му! Лъснаха им обаче задниците

7 Dni Sofia18.01.2024
payimage-608761

От Фейсбук профила на общинския съветник Георги Георгиев

Грандиозен гаф или грандиозна лъжа?

В публикувания снощи проект за бюджет на София за 2024 пари за увеличение на заплатите в градския транспорт няма.

Терзиев обеща 15% – снощи публикува проект за бюджет с 0% увеличение. Той дължи отговори на всички работещи в транспорта – къде е обещаното от него (цитат от БНТ за обещанието вижте в линка), какво ще им обещае днес в 9 ч и защо не го направо снощи, преди публикуването на бюджета?

През всяка година от предходния мандат от 2019 г до края на 2023 г. ние осигурявахме увеличение с 10% на заетите в транспорта – въпреки КОВИД, въпреки поскъпването с 330% на горивата и отказа на правителството на ПП да подпомогне София. Над 7000 са работещите в обществения транспорт и да бъдат излъгани и лишени от увеличение на изоставащите от частния сектор заплати е непочтено към тях, но и вредно за всички останали граждани и пътници, защото шофьори и механици не достигат и сега.

Доказателства:

снимка на параграфа за градски транспорт в Бюджет 2023 и Бюджет 2024 – все 174 млн лв и нито лев повече за увеличенията на заплатите на работещите в сектора. Проверете и вие в Бюджет 2024, прилагам го и него – може да пропускам нещо наистина.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории