Историческо за efbet Лига: Звездите на Лудогорец и Локо Сф титуляри в един тим за купата на Африка

payimage-565211

Купата на африканските нации се разгорещява, тъй като две съседни западноафрикански държави – Сенегал и Гамбия, се готвят да се изправят една срещу друга на стадион „Шарл Конан Бани“ в Ямусукро.

Атмосферата се очаква да бъде нажежена, като и двете групи фенове са нетърпеливи да видят по-нататъшното развитие на страната си в турнира.

Двубоят ще бъде исторически и за бълграския клубен футбол, защото за първи път двама футболисти от efbet Лига са титуляри в един отбор на мач от Купата на африканските нации. Става въпрос за Ноа-Сонко Сундберг от Лудогорец и Бабукар Гайе от отбора на Локомотив София.

Ноа-Сонко Сундберг е основен играч в защитата на Гамбия. Той има 16 мача с фланелката на националния си отбор, в които показва сигурна игра и е сред любимците на старши-треньора Том Сентфит.

Друг основен играч в селекцията е вратарят Бабукар Гайе, който е с 17 мача и е първи избор. На турнира той ще бъде наблюдаван от мениджърите на 3 отбора, с надеждата след края на надпреварата да осъществи сериозен трансфер.