Мадам В. застана с името си и разкри грозна тайна за бъдещето на Атанас Атанасов: Да, истина е!

7 Dni Sofia08.01.2024
payimage-542136

Няма лъжа, няма измама – лидерът на миниатюрната партийка ДСБ Атанас Атанасов по всяка вероятност ще заеме първия пост в парламентарната ни република – след ротацията през март генералът ще се настани  в креслото на председателя на българския парламент!

За огромна част от българското общество тази новина, която от няколко дни обикаля партийните централи, ще бъде шокираща. Но след като вчера самият ген.Атанасов  заяви, че няма да става конституционен съдия – идея, която взриви юридическата гилдия в страната, а ще си остане в парламента, като уклончиво отбягна отговора на въпроса дали ще го видим на председателското място, стана ясно, че „имаме сделка“.

И тази сделка може да се роди само в лоното на Сглобката като резултат на бруталния вътрешно-партиен пазарлък между ПП и ДБ за овладяване на ключовите постове в държавата.

Вероятно никой не си и помисля, че издигането на ген. Атанасов е заради професионалните му качества на отличен юрист и парламентарист или  заради моралните му устои на политик и партиен лидер. Не!

Ген.Атанасов ще изпълзи до креслото на парламентарен шеф като част от сделката – ПП, уплашени от реакцията срещу Атанасов за конституционен съдия, номинират безупречния професионалист Белазелков за член на Конституционния съд, а пък ДБ „компенсират“  компромисната  фигура на ген. Атанасов за шеф на парламента! Или както казва той: „Би трябвало да бъдат отчетени и балансите в ПП-ДБ и този във фактическата коалиция.“

Така се разпределят постовете на дошлите с гръм и трясък в политиката „Продължавоме промяната“, които обещаваха прозрачност, морал и почтеност!?!
Казват, че това вече е уговорено между Кирил Петков и Христо Иванов, който пък се готви да бяга в Брюксел като евродепутат – като награда за извършената конституционна реформа.

Е, Никола Минчев, на когото беше обещано, че след ротацията ще наследи Росен Желязков, ще пие една студена вода, ще „ближе“ политически рани, за да разбере какво значи да те предадат своите и да се убеди на собствен гръб какви „принципи“ изповядват в „Промяната“.

Да стане пръв сред равните в Народното събрание  е отколешна мечта на ген.Атанасов. Още през 2022 година  след блокажа, породен от отстраняването на Никола Минчев от шефския пост в НС, Атанас Атанасов заяви: „Аз имам подготовка и мога да се справя с работата на председател на парламента“. Тогава  обаче той прецени, че няма да получи необходимата подкрепа, тъй като никой не го взема насериозно като уважаван парламентарист. Днес обаче ситуацията е друга – в ПП-ДБ не се взимат предвид качествата на човека за даден пост – всичко става на базата на пазарлък.

Валерия Велева, Епицентър.бг


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории