Вдигат КПП-та в центъра на София, посякоха Терзиев и заповедта му: Ето какво ще се случи в новогодишната нощ

1703840988-clipboard11

Новогодишният концерт на площад „Батенберг“ в София ще започне на 31-ви януари от 21:30 часа и ще продължи до 01:00 часа след полунощ. На концерта ще има само светлинно шоу, но не и фойерверки, за да не се смущават животните, децата и хората с увреждания. Това съобщиха преди минути организаторите на мероприятието.

За празничното настроение на публиката ще се погрижат изпълнителите от „Остава“, „Тангра“, ViliDJ Brazz & Брас бенд, младата талантлива изпълнителка Криста, Дони и Нети и Иво Папазов-Ибряма с оркестър „Тракия“.

Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столична община, предупреди, че граждани във видимо нетрезво състояние няма да се допускат, както и такива, които носят със себе си пиротехника, стъклени бутилки и оръжие.

КПП-та на концерта, а градският транспорт с удължено работно време
От СДВР разясниха, че ще бъдат изградени шест контролно-пропускателни пункта, а за безопасността на посетителите ще бдят около 200 полицейски служители. От столичната полиция напомниха също така, че на концерта няма да бъдат допускани малолетни и непълнолетни лица без придружител.

Освен това стана ясно, че пътното движение ще бъде преустановено около 16 часа заради изграждането на сцената на площад „Батенберг“.

В новогодишната нощ столичният градски транспорт ще работи с удължено работно време.