Звезда на Лудогорец реве в родината си: На „Армията“ щяха да ни убият! Тръгнаха срещу нас с прътове и лопати

1

Футболистът на Лудогорец Педро Нареси говори пред медии в родината си след победата на Лудогорец с 1:0 срещу ЦСКА.

„Мачът беше много тежък. По принцип те са ни конкуренти за титлата и гостуванията на този стадион са много напрегнати. Феновете им са доста темпераментни, даже бих казал фанатици, и създават уникална атмосфера, хореография, пиротехника – което е много хубаво. Но тези фенове са брутални спрямо нас. Вече втори мач с тях мачът се прекъсва и се играе над 120 минути заради димки и бомбички. При нашия гол бяхме нападнати с прътове и лопати. Сигурно щяха да ни убият, ако нямаше толкова много полиция.

Разбирам, че няма как да сме харесвани навсякъде, но там омразата към нас е на съвсем друго ниво. На стадиона влизаме през задния вход, феновете им са расисти, приличащи на затворници, цели с татуировки с нацистки символи. Като цяло в България са расисти, но техните фенове минават всякакви граници.

Другият отбор с много фенове е Левски, но на техния стадион нямаме такива проблеми, както с ЦСКА. Имаме няколко играчи, играли там, и при тях положението е още по сложно. Кирил Десподов, който премина в Гърция, не успя да изпълни корнер, защото беше замерван с камъни, монети, запалки и дори съдията ни прибра за 20 минути в съблекалнята на предишното ни гостуване. Мислех си, че съм виждал всичко във футбола и че в Бразилия и Аржентина са най-темпераментни фенове, но тези типове определено са доста фанатични“, каза той.