Обвиниха Терзиев в сатанизъм: Гад, защо не сложи базара със свинските кебапчета пред джамията!?

васил терзиев 2

Християните в България са изумени от наглостта на столичното розово пони да направи коледен базар със скара и бира точно пред един от символите на религията ни в България. По време на Коледните пости около храма ще мирише на кебапчета и наденици, а тези, които смятат, че Коледа е време само за подаръци и плюскане, весело ще си пият пред храма.

Разбирам, че България е светска държава. Но не мога да разбера защо например няма подобен базар със свински кебапчета около Синагогата. Или джамията?

Държавата и общината не смеят да накърнят чувствата на евреи и мюсюлмани, но нямат никакви задръжки в тези дни, когато християните трябва да са смирени и да постят, да им се подиграват открито и да се гаврят с християнските символи.

Още по-изумително е липсата на реакция от страна на Църквата.

Подобно кощунство явно вече се приема за нормално. Нормално се приемат кичозните и селяндурски сергии около църкви и манастири. Нормално се приема в храма посетители да влизат в облекло, все едно отиват на плажа. Нормално се приема незачитането на религиозните чувства на християните. Само на християните, подчертавам.

Пак питам, защо не направите коледен базар до Синагогата? Впрочем забравих – вие всичките управляващи се изредихте с кипа на главата да се молите в същата тази Синагога, докато в християнски храм рядко може да ви види човек.

Държавата се превърна в сатанистка. Гаври се с всичко най-свято на християните. Гаври се със семейството и децата. Гаври се с уважението към възрастните и към вярата. Сатанистки символи има навсякъде из България, но най-вече в София.

Няма как да променим това…засега. Но призовавам християните да се молим и да вярваме. Защото е важно ние да вървим след Бог. А на Неговите врагове е известно каква е участтта им!

Бог да пази България и българския народ!

От профила във фейсбук на Елена Гунчева-Гривова