Наглецът Васил Терзиев фалира: Моли ГЕРБ и БСП да му помогнат за 242 милиона лева

payimage-608761

Кметът на София Васил Терзиев отправи молба до общинските съветници да си изберат председател до 12 декември, за да не губи общината милони. Столичният общински съвет (СОС) заседава днес с четвърти опит да излъчи председател. Терзиев взе думата още в началото му.

„Трябва да отпушим работата – молбата ми е всички максимално бързо и организирано да направим този избор“, каза столичният кмет и апелира за мъдрост.

„Щетата за София ще е за 240 милиона лева, плюс други малки неща за разкош“, поясни Терзиев.

„Ще ми се всеки да знае колко е важно максимално бързо да изберем председател на общинския съвет, тъй като много неща, които касаят града ни и имат много сериозно материално изражение, не могат да се случат без някакво решение на този проблем. Това, което с екипа сме анализирали като краен срок да имаме общински съвет, който да заработи, е 12-и, за да можем да влезем в срок до края на годината да се приемат всички решения. Това значи до изберем максимално бързо председател на СОС, да се направят разпределения по комисии, да има готови готови и всички да бъде придвижено, за да избегнем това да изгубим много пари, да не посрещнем някои плащания, да работим с план-сметка от миналата година, да имаме проблеми с рамката за транспорта“, каза столичният кмет.

Васил Терзиев призова съветниците да се абстрахират от партийните си интереси, като наблегна най-много на ГЕРБ и БСП..

Най-належащи са парите за ВиК проектите, където трябва да се изплатят 77 млн. лева, за които Столичната община няма наличност и трябва или да бъдат заети, или да се пренасочат от друго перо, обясни Терзиев. Това обаче не може да стане без работещ съвет.

„Ако това нещо не се случи, губим 42 милиона и още 200 милиона, които са свързани с бъдещата програма, също няма как да кандидатстваме за тях, т.е щетата е 240 млн. лева плюс други малки неща за разкош“, обясни почти разплаканият Васил Терзиев.

Припомняме, че наглият столичен кмет по време на предизборната кампания се дуеше, че: На мен подкрепа от други партии не ми трябва, за да управлявам“!