Той застана с името си и обяви истината за ЦСКА: Всичко е задвижено! Система, куфарчета, уредени мачове

payimage-602986

Популярният спортен журналист Георги Атанасов беше гост в предаването „Спорт по TV1 със Стефан Стефанов“. Той коментира ЦСКА и случващото се във футбола ни.

Ето част от изказването му:

„ЦСКА е длъжен да се възползва от всяка засечка от монополния и феодален първенец Лудогорец в първенството. Срещу ЦСКА се играе на живот и смърт на всеки стадион у нас. „Червените“ са в догонваща позиция в последните години и трябва да пази като зеницата на окото си всяка точица. Ако пак се стигне до кантар през пролетта, загубените две точки срещу Славия ще имат негативна цена. Но пък носителят на Купата ще играе в Лига Европа. Така че и този трофей е важен.

БФС не може да бъде изчистен, дори да има нови лица в ръководството. Надявам се силно да има. Няма как механизмите да бъдат разчистени и системата да бъде променена в нейната дълбочина, по етажите и канцелариите, че да се надяваме на нормално съдийство и на нормални комисии. Кога този Съюз ще обясни какво се случва с мача за Суперкупата? Като трябваше да се пуска кръв на ЦСКА, такъв мач се игра и „червените“ загубиха от Лудогорец с 0:4. Тогава се намери място за Суперкупата, сега не. Забравихме за нея…

ЦСКА не показва играта, която очакват феновете. Особено в защита понякога са като разграден двор или швейцарско сирене. Едно време четвъртфинал в КЕШ се считаше за задължение на ЦСКА. Успех беше полуфинал. До 1989 година и полуфинала за КНК с Барселона беше така. 35 години ЦСКА шестваше в Европа и не отлагаха повече от един или два пъти мачове в България. 35 години в Европа! Отборът беше сред 16-те с най-висок актив в КЕШ. Лацио, Рома и Дортмунд бяха далеч зад ЦСКА. А ЦСКА не се ползваше с никакви привилегии у нас, играеше постоянно. Престъпниците от Българската федерация по футбол какво направиха? Картон на Спас Джевизов срещу Етър му го трансферираха към УЕФА и той не играе на полуфинал срещу Байерн. Това бяха „авантите“ на ЦСКА у нас.

Мачът срещу Лудогорец в неделя е изключително важен. После следва пауза от два месеца. Важен е за цялостния климат в клуба. „Червената“ публика е разглезена. Генетиката се предава от поколение на поколение и на „Армията“ има максимализъм. Ето, след един равен със Славия започнаха драми. Това е последен мач на стадиона ни в този му вид и е важно да бъде спечелен. Знаем какви имена са играли на „Българска армия“. Важен мач е от спортна гледна точка, но и морално-психологически. Няма да се свърши първенството, както и да завърши този мач, нищо драматично няма и при реми. Дни по-късно на съперника предстои и важен мач в Европа.

Павел Колев разкри за уредени мачове, а нищо не последва. Компетентен човек. Казва неща и за „Лаута“ и за „Герена“, а нищо не се случва. Сега колеги надуват скандала в тунела на Славия – ЦСКА, а по тази тема се мълчи. Отново се цели да се пусне кръв на ЦСКА, да се изкара някакво наказание. „Доброжелателите“ се молят Бусато да не е добре. Лудогорец щеше да отложи и мача, колкото и да се кълнат в Разград. Ако не беше такава ситуацията в БФС сега, щяха да го отложат. Вкарали са ни в чудовищен филм, от който няма излизане.

И без Боби ще си има лоби! Дори да се смени шапката на БФС, проблемът е под перуката, не е само перуката. Системата е установена и без Михайлов. Преди Боби схемата беше под егидата на първия мобилен оператор. После се получи феодалният и монополен проект от Делиормата. Куфарчета, медийни провокации, всичко обслужва системата. Боби не движи сам системата. Той царува, но не управлява. Боби пак е в странна оставка. Мишо Касабов е свестен човек. Но какво ще промени той, ако утре измислят нещо от тунела на Овча Купел и нанесат наказание на ЦСКА? Ситуацията във футбола ни може да се промени така – дайте управлението на първенството ни на Лигата. Така клубовете ще могат да балансират. Няма да има прецакани, а ще наблюдаваме феърплей. А БФС да се занимава с Андора и Гибралтар. Там са туристическа фирма“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории