Слави падна от миндерчето си като разбра! Най-верният му човек го напусна със скандални думи

7 Dni Sofia02.12.2023
payimage-376515

Един от най-важните хора на Слави Трифонов в Плевен – Иван Янчев, е подал оставка като областен координатор на „Има такъв народ“ в родния град на Дългия. Това става ясно от негова публикация във Фейсбук, съобщава plevenutre.bg .

Янчев отбелязва, че напуска с „огорчение, облекчение и благодарност“, а решението му идва след известна поредица от случки, които нарича „вътрешнопартийни“.

Ето какво написа Янчев:

Скъпи приятели!

Този пост ще бъде по-дълъг от тези, които обикновено споделям с вас, но го считам за важен и благодаря на всеки, който отдели от времето си, за да го прочете.

Редно е да споделя с вас важно решение, което взех наскоро, но обмислям отдавна.

Решението ми е политическо и това допълнително ме задължава да бъде така споделено – публично.

След известна поредица от случки, които ще нарека вътрешнопартийни, взех решение да подам оставка като областен координатор на ПП “Има такъв народ”, Плевен.

Ще бъда максимално откровен: напускам с огорчение, облекчение и благодарност!

ПП “Има такъв народ” е кауза! Партията ни е уникален политически феномен на родната сцена! Всички, които останахме да работим след поредицата видни и не толкова видни удари от предатели и хора, водени от користни цели, нас ни напуснаха и личности, които просто не бяха съгласни с това как се управлява партията! Аз съм от вторите! Не считам себе си за предател, доказано не съм бил, вярвам, че няма и да ми се наложи! Вътрешнопартийните случки, както ги нарекох по-горе, минаха лимита ми на търпимост и реших да се оттегля. Аз съм един от вас, доброволец в политическия живот на партията ни и доброволно прекратявам партийната си принадлежност! Оставам приятел на всички, с които ме срещна ИТН, гордея се, че ви познавам и съм готов да се отзова, ако ви потрябвам някога, някъде. Отказвам, обаче, да бъда партиен “изборджия” и да бъда третиран само като такъв и то крайно неадекватно. Знам какво мога и знам какво съм дал, научих много и това е безценно! До тук за огорчението, което изпитвам, детайлите оставям за себе си и тези, които са го предизвикали.

Тъй като тези вътрешнопартийни случки не се случват от вчера, а от самото ни начало на съществуване в правния мир на Република България като политическа партия, то съвсем естествено е да изпитвам облекчение, че това вече не е мой проблем. С каквото съм могъл съм помогнал и то със сърце, безкористно и истински! Не бих си позволил да ви излъжа, затова споделям с вас това, което считам че е редно да бъде споделено, а и това е истината, нашето верую!

Накрая, но не на последно място, изпитвам благодарност! Благодарен съм на живота, че ме срещна с всички вас, благодарен съм за придобития опит, благодарен съм за споделените емоции и за добрите, и за лошите, благодарен съм на враговете, които “спечелих” по пътя! Благодаря, обаче, най-вече на семейството и приятелите ми, че търпите и подкрепяте политическата ми кариера! Прекланям се пред вас и от сърце ви благодаря, обичам ви!

Редно е за финал да споделя и още нещо важно: не съм политически номад! Не съм привърженик на пеперудените движения и прескачането от партия в партия. Сега съм безпартиен, но ще продължа да бъда политически активен. Имам стратегия и продължавам да имам политически мечти и амбиции! От 2019-та година (моето политическо начало) генерирах и отговорности към хората, чийто избор съм бил. Със своето поведение най-вече се старая да не предавам вас! Вие сте моя двигател, моята амбиция, отговорен съм най-вече само пред вас и докато ви има няма да се отказвам! Детайлите, стратегията и плановете ми за бъдещето също ще ви споделя на последващ етап.

Благодаря ви за вниманието, благодаря ви и поклон! За мен винаги е чест!